Škartoci s kremom

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Škartoci s kremom

Jednostavna izrada, bogato napunjeni kremom, milina.

Sastojci

Broj porcija
3

Tijesto

130 gbrašna
70 gmaslaca sobne temperature
1jaje
30 gšećera
15 gsvježeg kvasca
1 prstohvatsoli
50 mltoplog mlijeka

Slastičarska krema

300 mlmlijeka
2žumanjka
30 gšećera
10 gbrašna
20 ggustina
vanilija

Priprema

1 Tijesto

Brašno i maslac izradite pa dodajte šećer i sol, a onda i kvasac razmućen u mlijeku pa i jaje, sve umijesite i neka stoji 45 minuta.


2 Krema

Izmiksajte šećer i žumanjke pa dodajte brašno i gustin.


U lončiću dovedite do vrenja mlijeko pa ga ulijte u zdjelicu sa žumanjcima.


Promiješajte pa sve vratite u lončić na tihu vatru do prvog mjehurića. Prebacite odmah u zdjelu i neka se hladi.


3 Oblikovanje i pečenje

Naraslo tijesto posipajte brašnom koliko treba da se može razvaljati na pola cm debljine.


Izrežite krugove 15 cm promjera i preklopite ih pa stavite na papir za pečenje i pecite 10 minuta u već ugrijanoj pećnici na 180°C.


4 Punjenje kremom

Ohlađene škartoce prerežite, ali ne do kraja i bogato ih napunite kremom. Posipajte šećerom.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog