Pita od krušaka i jabuka

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
55min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Pita od krušaka i jabuka by Shutterstock Shutterstock

Svi znamo za klasičnu pitu od jabuka, no ako joj dodate i kruške, dobit ćete ovaj ukusni desert koji će se svidjeti svima.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

450 gglatkog brašna
220 gmaslaca
100 gšećera
4 žlicekiselog vrhnja
0,5 vrećicelimun šećera

Nadjev

600 gnaribanih krušaka
400 gnaribanih jabuka
krušne mrvice
šećer
cimet

Priprema

1 Napravite tijesto

U posudu stavite brašno, šećer, limun šećer i narezani maslac. Maslac dobro utrljajte u brašno kako se ne bi stvorile grudice. Zatim dodajte kiselo vrhnje i umijesite, a po potrebi dodajte još malo kiselog vrhnja.


Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta, a za to vrijeme ogulite i naribajte kruške i jabuke.


2 Napravite nadjev

Pomiješajte kruške i jabuke, dodajte šećera po potrebi, kao i malo cimeta. Umiješajte i krušne mrvice da upiju višak tekućine iz voća. Dodajte i malo limunovog soka.


3 Ispecite

Tijesto izvadite iz hladnjaka i podijelite ga na dva jednaka dijela. Prvi dio razvaljajte i stavite u lim koji ste prethodno namastili i pobrašnili i stavite da se peče 10 minuta na 170 stupnjeva.


Dok se peče, razvaljajte i drugi dio tijesta. Zatim izvadite polupečenu koru, premažite nadjevom od krušaka i jabuka i na to stavite drugu koru. Izbockajte ju nožem i pecite otprilike 45 minuta na 170 stupnjeva.


Pospite šećerom u prahu i poslužite.


Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.