Mutite maslac i šećer, dodajte jaje, jedno po jedno. Na kraju umiksajte brašno i prašak za pecivo.
Smjesu podijelite na dva dijela, u jedan dio dodajte kakao i vrhnje (ili jogurt).
U kalup (prethodno namašćen i pobrašnjen) izlijte prvo žutu smjesu, a onda na žutu izlijte tamnu smjesu.
Ako koristite kompot, ocijedite višnje (smrznute samo stavite na tijesto). Poslažite ih preko kolača.
Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
Za kremu, stavite kuhati mlijeko, odvojite malo mlijeka i pomiješajte šećer i puding da ne bude grudica.
Skuhajte puding. Ohladite. U hladnu kremu dodajte maslac, dobro izmiksajte.
Kad se biskvit ohladio, na njega stavite kremu.
Za glazuru otopite čokoladu sa uljem. Prelijte preko kolača.
Ostavite preko noći da se ohladi. Kolač režite oštrim nožem.