Dunavski valovi

Vrijeme pripremePriprema
29min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
54min
KompliciranostTežina
Cijena
Dunavski valovi by youtube
Dunavski valovi

Kolač koji neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Ja sam ga prvi put probala kod svoje tetke i uvijek smo kod nje jeli te kolače, ovaj kolač je bio njen zaštitni znak. Volim za blagdane imati i pokoji kremasti kolač, a vi? :)

Sastojci

Broj porcija
30

Biskvit

250 gmaslaca
150 gšećera
6jaja
1vanilin šećer
300 gglatkog braašna
1prašak za pecivo
2 žlicekakaa
2 žlicekiselog vrhnja
700 gvišanja iz kompota

Krema

1 lmlijeka
4 vrećicepudinga od vanilije
2vanilin šećera
150 gšećera
200 gmaslaca

Glazura

200 gtamne čookolade
6 žlicaulja

Priprema

1 Biskvit

Mutite maslac i šećer, dodajte jaje, jedno po jedno. Na kraju umiksajte brašno i prašak za pecivo.


Smjesu podijelite na dva dijela, u jedan dio dodajte kakao i vrhnje (ili jogurt).


U kalup (prethodno namašćen i pobrašnjen) izlijte prvo žutu smjesu, a onda na žutu izlijte tamnu smjesu.


Ako koristite kompot, ocijedite višnje (smrznute samo stavite na tijesto). Poslažite ih preko kolača.


Pecite na 180 stupnjeva oko 25 minuta.


2 Krema

Za kremu, stavite kuhati mlijeko, odvojite malo mlijeka i pomiješajte šećer i puding da ne bude grudica.


Skuhajte puding. Ohladite. U hladnu kremu dodajte maslac, dobro izmiksajte.


Kad se biskvit ohladio, na njega stavite kremu.


3 Glazura

Za glazuru otopite čokoladu sa uljem. Prelijte preko kolača.


Ostavite preko noći da se ohladi. Kolač režite oštrim nožem.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)