Od jedne litre mlijeka odvojite 250 ml mlijeka i u njemu razmutite pudinge, a ostatak mlijeka stavite kuhati sa šećerom. Kada mlijeko zavre, dodajte mu puding smjesu, miješajte i kuhajte do vrenja. Smjesu zatim prekrijte folijom i pustite da se ohladi.
Dok se smjesa hladi, pjenasto umutite maslac i šećer u prahu i dodajte ih u ohlađenu puding smjesu. Sve zajedno dobro promiješajte, a zatim tu kremu podijelite na tri jednaka dijela.
U jedan dio kreme dodajte mljevene kekse, u drugi dio kokos, a u treći mljevene orahe. Kreme rasporedite u kalup za torte (prvo s mljevenim keksima, pa kokos, pa orah) i kalup stavite u hladnjak na barem dva sata.
Sve sastojke stavite u malu posudu i kuhajte na temperaturi srednje jačine ili u mikrovalnoj, dok se čokolada ne otopi. Na kraju ganache prelijte preko ohlađene torte i tortu vratite u hladnjak kako bi se ganache stegnuo.