Pijesak torta

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
5min
Ukupno vrijemeUkupno
25min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Pijesak torta  by Shutterstock Shutterstock

Pijesak torta sastoji se od tri kreme - od mljevenog keksa, kokosa i oraha - i ne peče se!

Sastojci

Broj porcija
12

Kreme

1 lmlijeka
130 gšećera
4 vrećicepudinga od vanilije
200 gmaslaca
120 gšećera u prahu
150 gmljevenih keksa
120 gkokosa
170 gmljevenih oraha

Ganache

50 gmliječne čokolade
50 gtamne čokolade
100 mlslatkog vrhnja

Priprema

1 Napravite smjesu od pudinga

Od jedne litre mlijeka odvojite 250 ml mlijeka i u njemu razmutite pudinge, a ostatak mlijeka stavite kuhati sa šećerom. Kada mlijeko zavre, dodajte mu puding smjesu, miješajte i kuhajte do vrenja. Smjesu zatim prekrijte folijom i pustite da se ohladi.


2 Podijelite kremu

Dok se smjesa hladi, pjenasto umutite maslac i šećer u prahu i dodajte ih u ohlađenu puding smjesu. Sve zajedno dobro promiješajte, a zatim tu kremu podijelite na tri jednaka dijela.


U jedan dio kreme dodajte mljevene kekse, u drugi dio kokos, a u treći mljevene orahe. Kreme rasporedite u kalup za torte (prvo s mljevenim keksima, pa kokos, pa orah) i kalup stavite u hladnjak na barem dva sata.


3 Napravite ganache

Sve sastojke stavite u malu posudu i kuhajte na temperaturi srednje jačine ili u mikrovalnoj, dok se čokolada ne otopi. Na kraju ganache prelijte preko ohlađene torte i tortu vratite u hladnjak kako bi se ganache stegnuo.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.