Mak rolice

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Mak rolice by Shutterstock Shutterstock

Baš kao svima omiljene cimet rolice, ali s nadjevom od maka.

Sastojci

Broj porcija
12

Tijesto

300 mlmlijeka
30 gsvježeg kvasca
1 žlica + 1 žličicašećera
2jaja
600 gglatkog brašna
1 prstohvatsoli
130 gmaslaca

Nadjev

600 gmaka
250 gšećera
2 vrećicevanilin šećera
250 mlmlijeka

Preljev

50 gšećera
50 gomekšalog maslaca
170 gkrem sira

Priprema

1 Napravite tijesto

Zamijesite sve sastojke i na kraju dodajte omekšali maslac i mijesite tijesto dok se lijepo ne sjedini. Ostavite da naraste.


2 Napravite nadjev

Sve sastojke za nadjev pomiješajte i prelijte s toplim mlijekom. Pustite da se ohladi i za to vrijeme razvucite tijesto.


Tijesto premažite nadjevom od maka, zarolajte i podijelite na 12 dijelova. Rolice ćete najlakše narezati koncem za zube.


3 Ispecite

Rolice složite u kalup za pečenje koji ste namastili i pecite na 180 stupnjeva 30 minuta. Vruće rolice premažite s malo otopljenog maslaca i meda, a možete napraviti i preljev.


4 Napravite preljev

Pjenasto umutite maslac i šećer pa dodajte sir i premažite rolice.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi