Princes krafne

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Princes krafne by youtube
Princes krafne

Profiterole, princeze, puno naziva, ali okus jedinstven. Mnogi se boje njihove pripreme, ali nije komplicirano, samo treba dobro pratiti upute i neće biti problema. Najdraže su mi dobro ohlađene. A vi, volite li ih?

Sastojci

Broj porcija
30

Tijesto

5jaja
250 mlvode
130 mlulja
150 gglatkog brašna
3 žlicešećera
1 prstohvatsoli

Krema

1 lmlijeka
250 gšećera
3vanilin šećera
1jaje
5žumanjaka
150 ggustina
130 gmaslaca

Dodatno

250 mlslatkog vrhnja

Priprema

1 Tijesto

Stavite kuhati vodu, ulje i šećer. Kad provrije, dodajte brašno i zakuhajte tijesto.


Maknite s vatre i ohladite, pa postepeno dodajte jaja konstantno miksajući.


Smjesu prebacite u vrećicu za ukrašavanje i istiskujte na pleh obložen papirom za pečenje (ostavite veći razmak između svake jer se rašire prilikom pečenja).


Pecite na 190 stupnjeva 25 minuta. Ni slučajno ne otvarajte pećnicu za vrijeme pečenja.


2 Krema

U malo mlijeka pomiješajte šećere, jaje i žumanjke i gustin. Ostatak mlijeka stavite kuhati.


Kada mlijeko zakuha, dodajte smjesu i kuhajte dok se ne zgusne.


Kremu ohladite i dodajte maslac.


3 Slaganje

Svaku princezu režite na pola, punite prvo kremom, pa šlagom (tučenim slatkim vrhnjem) i poklopite kapicom.


Posipajte šećerom u prahu.

....i malo Tonke
....i malo Tonke
Glazbenica čija je najveća strast kuhanje. :)