Lidijine buhtle

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 40min
KompliciranostTežina
Cijena
Lidijine buhtle by Lidija Vulić-Ćurić Lidija Vulić-Ćurić

Naša čitateljica Lidija Vulić-Ćurić je u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? podijelila recept za svoje buhtle s pekmezom - donosimo ga u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
6

Buhtle

25 gsvježeg kvasca
500 gglatkog brašna
60 gšećera
1vanilin šećer
250 mlmlakog mlijeka
2jaja
80 gmaslaca
1 prstohvatsoli
1limun (naribana korica)

Dodatno

pekmez po želji
maslac
šećer u prahu

Priprema

1 Aktivirajte kvasac

Kvasac, mlijeko i žlicu šećera promiješajte i dodajte jednu žlicu brašna. Ostavite par minuta da se aktivira.


2 Zamijesite tijesto

U zdjelu stavite brašno, prstohvat soli, omekšali maslac, jaja i šećer, a zatim dodajte i kvasac. Zamijesite tijesto pa pustite da odstoji 30-40 minuta.


3 Premijesite i nadjenite

Tijesto premijesite i podijelite na jednake dijelove. U svaki dio stavite žličicu pekmeza po želji pa svaku kuglicu umočite u rastopljeni maslac.


4 Složite u posudu za pečenje

Kuglice složite u posudu za pečenje, pokrijte ih prozirnom folijom i ostavite da se dižu 15 minuta.


5 Ispecite

Stavite ih peći u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva, 30 minuta. Gotove buhtle posipajte šećerom u prahu.