Fettuccine s kozicama

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Fettuccine s kozicama  by Shutterstock Shutterstock

One dane kada nemate previše vremena, napravite ovu ukusnu tjesteninu s kozicama u samo pola sata.

Sastojci

Broj porcija
3
250 gfettuccina
2 žlicemaslinovog ulja
300 gkozica
1 žlicamaslaca
3 režnjačešnjaka
1 žličicakopra
100 mlbijelog vina
200 mlvrhnja za šlag
50 gribanog sira
soli
papra
svježi peršin za posluživanje

Priprema

1 Skuhajte tjesteninu i pripremite kozice

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Dok se kuha, na vrućem ulju kratko prepecite kozice sa svih strana, dok ne promijene boju. Izvadite kozice, a zatim u tu tavu dodajte maslac.


2 Dodajte ostale sastojke

Na otopljeni maslac stavite sitno nasjeckani češnjak i pirjajte na laganoj vatri otprilike jednu minutu. Dodajte kopar i vino pa kuhajte nekoliko minuta, dok alkohol iz vina ne ispari.


3 Dodajte vrhnje, sir i kozice

Dodajte vrhnje i sir te kuhajte dok se sav sir ne otopi. U umak zatim vratite kozice, začinite solju i paprom po želji pa kuhajte još pet minuta. Na kraju umiješajte kuhanu tjesteninu i poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.