Na radnu površinu prvo prosijte brašno, dodajte mu jaja i maslinovo ulje, pa jaja razmutite vilicom, a zatim tijesto zamijesite rukama.
Dobro umijesite i formirajte u kuglu, koju ćete zatim zamotati u plastičnu foliju i staviti u hladnjak na sat vremena.
Nakon sat vremena, kuglu prerežite na dva dijela, dodajte malo brašna, i svaku polovicu razvaljajte i provucite kroz mašinu za tjesteninu.
Tijesto preklopite deset puta i isto toliko puta ga provucite kroz mašinu. Nakon toga ponovno razvucite tijesto kroz mašinu i postepeno smanjujte debljinu kako razvlačite tijesto.
Dodajte malo brašna, tijesto razvucite do debljine od jednog milimetra i narežite ga na manje kvadratiće.
Sada formirajte fuže, a najlakši način će vam biti uz pomoć štapića za ražnjiće. Štapić stavite pred kraj kvadratića i vrh kvadratića savijte preko štapića, a zatim lagano rolajte do kraja i pritisnite kako bi tjestenina zadržala svoj oblik.
Fuže sada možete zamrznuti ako ih nećete odmah iskoristiti, a ako ćete ih odmah jesti, skuhajte ih u slanoj vodi i poslužite uz umak po izboru.