Tjestenina s umakom od cherry rajčica i kapara

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina s umakom od cherry rajčica i kapara
Tjestenina s umakom od cherry rajčica i kapara
Tjestenina s umakom od cherry rajčica i kapara
Tjestenina s umakom od cherry rajčica i kapara

Ljetni mjeseci su uvijek rezervirani za neka jednostavna, ali definitivno prefina jela, stoga evo prijedloga tjestenine za sva godišnja doba.

Sastojci

Broj porcija
4
300 gcherry rajčica
1naribana mrkva
100kapara
200 mlpasirane rajčice
50 ml vina
300 gtjestenine
sol, papar, češnjak, vlasac

Priprema

1 Pripremite povrće

Narežite luk, naribajte mrkvu, rajčice izrežite na polovice.


2 Pripremite umak

Na maslinovom ulju pržite luk dok ne zažuti, pa dodajte ribanu mrkvu. Dodajte rajčice, kapare i začine. Kada tekućina ishlapi dodajte vino i pasiranu rajčicu te žlicu šećera. Kada se umak počne zgušnjavati, ugasite vatru.


3 Kuhajte tjesteninu

Tjesteninu kuhajte u posoljenoj vodi.


4 Poslužite

Stavite tjesteninu u tanjur i prelijte umakom. Poslužite uz zelenu salatu.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️