Linguine con le polpette

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Linguine con le polpette by Željko Filjak Željko Filjak
Linguine con le polpette by Željko Filjak Željko Filjak
Linguine con le polpette by Željko Filjak Željko Filjak

Linguine con le polpette zapravo su linguine s ćuftama u umaku od rajčice, a recept za ovo talijansko jelo koje je pravi klasik podijelio je naš čitatelj Željko Filjak u Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
4

Umak

1 glavicaluka
3 češnjačešnjaka, sitno nasjeckanog
maslinovo ulje
chili
1 konzervapasate
malo temeljca

Ćufte

500 gmljevene govedine (ili 300/200 sa svinjetinom)
3 žlicekrušnih mrvica
1jaje
naribani Grana Padano ili Parmigiano Reggiano
svježi origano

Dodatno

400 glinguina
svježi bosiljak

Priprema

1 Napravite umak

Isjeckajte luk na sitno. Izdinstajte ga zajedno s češnjakom na maslinovom ulju i dodajte chili. Dodajte pasatu i malo temeljca i ostavite da lagano krčka.


2 Napravite ćufte

Izmiješajte mljeveno meso s krušnim mrvicama, naribanim Grana Padano ili Parmigiano Reggiano sirom, dodajte jedno jaje, sol, papar i origano.


Formirajte ćufte pa ih dodajte u umak i ostavite da se to sve skupa kuha oko pola sata na laganoj vatri.


3 Dodajte temeljac i bosiljak

Ako je umak pregust, dodajte još malo temeljca, a na kraju dodajte i svježi bosiljak.


4 Skuhate tjesteninu

Linguine skuhajte "al dente" i dodajte ih u umak.


5 Poslužite

Poslužite u dubokim tanjurima, preko tjestenine naribajte još malo sira i dodajte par listića bosiljka.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.