Burek od mesa bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
2h
KompliciranostTežina
Cijena
Burek od mesa bez glutena  by Shutterstock Shutterstock
Burek od mesa bez glutena

Svi znaju da su "bezglutenci" često željni hrane koja im je zabranjena zbog glutena, ali uz malo mašte i kreativnosti sve se može napraviti! Imamo recept za burek od mesa s domaćim, bezglutenskim korama.

Sastojci

Broj porcija
4

Tijesto

500 gbezglutenskog brašna
320 mlmlake vode
1 žličicasoli
3 žliceulja

Nadjev

500 gmljevenog miješanog mesa
1 glavicaluka
1naribana mrkva
1 žlicacrvene paprike
vegeta, sol, papar, češnjak u prahu

Premaz

0,5 čaševode
1 žlicamasti
1 žlicavegete

Priprema

1 Napravite tijesto

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, oblikujte u kuglu, premažite mašću, poklopite i ostavite da odstoji dok radite nadjev.


2 Napravite nadjev od mesa

Na žlici masti prepržite luk te dodajte meso i mrkvu. Dodajte začine i podlijte s malo vode te kuhajte, a kada meso bude gotovo, pustite da se ohladi.


3 Napunite tijesto

Tijesto podijelite na pet dijela, svaki još jednom premijesite i krenite s valjanjem prvog dijela.


Nakon što ga razvaljate na što tanje, napunite nadjevom i rolajte te slažite u namašćenu posudu za pečenje. Sve ponovite s ostatkom tijesta i nadjeva.


4 Ispecite

Stavite peći 40 minuta na 220 stupnjeva, a dok se peče, zagrijte vodu za preljev te u njoj rastopite žlicu vegete i masti. Izvadite burek, prelijte i vratite da se zapeče još 5 minuta.

Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️