Vruća čokolada

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Vruća čokolada
Odličan recept!

Sastojci

Broj porcija
6
30 gmliječne čokolade isjeckane na komadiće
170 gtamne čokolade na komadiće
50 mlvrhnja za kuhanje
450 mlmlijeka
1štapić vanilije
50 gpaste od lješnjaka
malo soli
150 mlhladnog vrhnja za šlag
10 gšećera

Priprema

1 Napravite pastu od lješnjaka

Za početak 50 ml vode kuhajte s 200 g šećera, a kada prokuha, dodajte 150 g lješnjaka i 150 g badema.


Miješajte neprestano i kuhajte 20 minuta, a zatim izlijte na papir za pečenje i ohladite. Izmiksajte do tekuće paste.


2 Napravite vruću čokoladu

Izmiksajte vrhnje za šlag s 10 g šećera i stavite u frižider. Zatim stavite kuhati mlijeko, 50 ml vrhnja za kuhanje i štapić vanilije i kuhajte dok ne zavre.


Komadiće čokolade stavite u zdjelu, dodajte pastu od lješnjaka i sol i u to polako dodajte kipuće mlijeko i vrhnje i miješajte pjenjačom.


Ulijte u čaše, stavite šlag i poslužite.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog

Ključne riječi