Sirup od smokvinog lista

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Sirup od smokvinog lista by Profimedia Profimedia

Sirup od smokvinog lista možete koristiti kao zamjenu za šećer budući da u sebi ima dosta šećera, pa ga možete dodati svojoj jutarnjoj kavi ili preliti preko palačinki i sladoleda. Osim toga, možete ga dodati i zobenim pahuljicama, jogurtu, u preljev za salate ili u koktele, a možete ga razrijediti s vodom i piti kao sok.

Sastojci

Broj porcija
2
8većih listova smokve s peteljkama
1 kgsmeđeg šećera
1 lvode

Priprema

1 Uberite smokvine listove

Uberite najsvježije lišće s drveta smokve i obavezno ga uberite s peteljkama, koje će pojačati okus.


2 Stavite kuhati

Lišće operite, stavite ga u lonac, prelijte vodom i stavite kuhati.


3 Dodajte šećer

Kada voda zavre i postane žućkasto-zelena, izvadite listove smokve iz lonca, a u vodu stavite smeđi šećer.


4 Kuhajte do konzistencije sirupa

Kuhajte dok ne zavre i dok ne dobijete konzistenciju sirupa, a zatim sirup ohladite i prebacite u staklenu bočicu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.