Domaći limoncello

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Domaći limoncello by Shutterstock Shutterstock
Domaći limoncello by Shutterstock Shutterstock

Limoncello je slatki napitak s intenzivnim okusom limuna, pijuckati ga možete samostalno ili ga dodati u koktele.





Sastojci

Broj porcija
10
750 mlvotke
400 gšećera
250 ml vode

Priprema

1Ogulite limune

Limune dobro operite. Gulilicom za krumpir ogulite koru, pazeći da zahvatite što manje bijelog dijela.


2Prelijte ih votkom

Koru limuna stavite u veću staklenku, prelijte ih votkom.



3Ostavite da odstoji

Pripremljeni mješavinu kore limuna i votke ostavite da odstoji minimalno 5 dana, najbolje 1 mjesec.


4Procijedite

Mješavinu procijedite kroz čistu gazu.


5Dodajte šećerni sirup

Vodu i šećer zakuhajte, miješajte dok se šećer ne otopi. Ohlađeni šećerni sirup dodajte procijeđenoj votki. Dobro promiješajte.


6Ulijte u boce i pohranite

Limoncello ulijte u čiste i prethodno sterilizirane boce.

Limoncello držite u hladnjaku do mjesec dana ili u zamrzivaču do godinu dana.


Napomena

Ohladite limoncello u hladnjaku ili zamrzivaču najmanje 4 sata prije posluživanja.
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.