Limunada od lubenice

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
0h
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Limunada od lubenice by Shutterstock Shutterstock

Lubenada, ili limunada od lubenice, savršeno je piće za vruće dane. Spoj slatke lubenice i kiselkastog limuna stvara izuzetno osvježavajuću kombinaciju, idealnu za druženja, roštiljanje ili jednostavno uživanje u hladu. U nastavku donosimo recept za 2 litre lubenade – dovoljno za otprilike 6 do 8 čaša, odnosno 4 do 6 osoba.

Sastojci

Broj porcija
6

Limunada

1,2 kgočišćene lubenice
200 mlsvježe iscijeđenog limunovog soka
100 mlšećernog sirupa (ili 80 g šećera)
500 mlhladne vode

Dodatno

kockice leda
listići svježe mente za ukras

Priprema

1 Pripremite šećerni sirup

Za pripremu lubenade možete koristiti i šećer, no ako se odlučite za šećerni sirup, zagrijte 100 ml vode i 100 g šećera dok se šećer potpuno ne otopi, a zatim ohladite.


2 Očistite lubenicu

Lubenicu očistite od kore, narežite na kockice i odstranite sve koštice.


3 Izblendajte

U blender stavite lubenicu i miksajte dok ne postane tekuća (možete i procijediti kroz cjedilo ako želite glađu teksturu).


4 Dodajte ostale sastojke

Dodajte limunov sok i šećerni sirup (ili šećer) u sok od lubenice i dobro promiješajte.


Umiješajte hladnu vodu i po potrebi prilagodite količinu – dodajte još vode ako je preintenzivan okus.


5 Poslužite

Poslužite u čaše s kockicama leda i po želji ukrasite listićima mente.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.