Bombardino

Vrijeme pripremePriprema
2min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
3min
Ukupno vrijemeUkupno
5min
KompliciranostTežina
Cijena
Bombardino by Shutterstock Shutterstock

Popularno zimsko piće koje se veže za skijališta i apres-ski kulturu. Graniči s alkoholnim desertom, a idealno je za hladniju sezonu.

Sastojci

Broj porcija
1
50 mllikera od jaja
50 mlwhiskeyja (može biti i brandy ili rum)
Šlag za dekoraciju
Toplo mlijeko, ako želite blažu verziju

Priprema

1 Zagrijte alkohol

U malom lončiću zagrijte liker i whisky. Pazite da ne zakipi, samo da se dobro ugrije.


2 Izlijte u šalicu ili čašu

Prebacite mješavinu u čašu za serviranje. Najbolje je koristiti debelo staklo otporno na toplinu ili keramičku šalicu.


3 Dodajte šlag

Na vrh stavite bogat sloj svježeg šlaga.


4 Poslužite

Po želji, šlag možete posuti kakaom, ribanom čokoladom ili cimetom.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi