Brioche

Vrijeme pripremePriprema
1h 30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Brioche

Odličan doručak, a možete ih jesti prazne ili pak s Nutellom ili marmeladom.

Sastojci

Broj porcija
20
500 gbrašna
1 žlicasoli
2 žlicešećera
5jaja sobne temperature
25 mltoplog mlijeka
15 gsvježeg kvasca
250 gmaslaca sobne temperature

Priprema

1 Zamijesite tijesto

Maslac izrežite na kockice. Pomiješajte kvasac i toplo mlijeko. U veću posudu stavite brašno, sol i šećer i u sredini napravite rupu, a u nju stavite kvasac i mlijeko.


Dodajte i jaja, umijesite pa dodajte i komadiće maslaca i dobro zamijesite. Pustite da se tijesto diže prekriveno prozirnom folijom ili krpom barem 2 sata. Premijesite pa pustite da se diže još jedan sat.


2 Ispecite

Kalupe za brioche ili kalupe za muffine obložite maslacem i pospite brašnom pa u njih stavite kuglicu tijesta i pustite da se diže oko pola sata.


Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite oko 15 minuta. Izvadite i vruća peciva premažite s malo vode i ruma pa pospite šećerom.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog