Cijela pečena cvjetača

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Cijela pečena cvjetača by Shutterstock Shutterstock

Kada na tržnici pronađete cvjetaču, ispecite ju i poslužite sa slasnim preljevom.

Sastojci

Broj porcija
4
1velika cvjetača

Preljev

250 mljogurta
1limeta (sok i korica)
1 žlicaslatke paprike
½ žličiceljute paprike
1 žlicamljevenog kumina
1 žlicačešnjaka u prahu
1 žlicamaslinovog ulja
1 žličicacurry praha
2 žličicesoli
½ žličicepapra

Priprema

1 Napravite preljev

U zdjelici dobro promiješajte sve sastojke za preljev, a zatim ga ostavite sa strane i njime kasnije začinite cvjetaču.


2 Ispecite cvjetaču

Cvjetaču očistite, operite i osušite. Debeli korijen cvjetače malo izdubite da bude tanji, ali da i dalje drži cvjetaču u komadu.


Cvjetaču stavite na posudu za pečenje, prelijte preljevom i pecite 60 minuta na 180 stupnjeva. Provjerite nožem ako je pečena, a kada bude mekana, znači da je gotova.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.