Snickers torta bez pečenja

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Snickers torta bez pečenja
Snickers torta bez pečenja
Snickers torta bez pečenja
Torta koja je toliko jednostavna za pripremu, ne peče se, a za ljubitelje ovih popularnih čokoladica će biti pun pogodak.

Sastojci

Broj porcija
15

Podloga

230 gpetit keksa
100 gmaslaca
100 mlmlijeka

Karamel s kikirikijem

4 žlicešećera
1šaka kikirikija
10 gmaslaca
70 mlvrhnja za šlag

Krema

200 gkrem sira
2 žlicekikiriki maslaca
50 gšećera u prahu
malo ekstrakta vanilije
200 mlvrhnja za šlag

Ganache

100 gčokolade za kuhanje
100 mlvrhnja za šlag

Priprema

1 Napravite podlogu

Kekse usitnite u blenderu, otopite maslac te ga dodajte u kekse i promiješajte pa dodajte i mlijeko. Dobivenu smjesu utisnite u kalup za tortu pa stavite u hladnjak dok pripremate karamel i kremu.


2 Napravite karamel

Otopite šećer, neprestano ga miješajući dok ne poprimi zlatno-žutu boju, maknite ga s vatre pa u njega umiješajte maslac i toplo vrhnje za šlag.


Kuhajte minutu, dvije, neprestano miješajući. Maknite s vatre i prohladite te dodajte kikiriki i promiješajte. Karamel prelijte preko podloge i ostavite da se malo u stisne u hladnjaku.


3 Napravite kremu

Mikserom izradite sir i šećer u prahu i miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte kikiriki maslac i ekstrakt vanilije i miksajte. Na kraju dodajte i vrhnje za šlag (u tekućem obliku) i izmiksajte do kraja. Kremu dodajte u kalup za tortu i stavite u hladnjak.


4 Napravite ganache

Otopite čokoladu za kuhanje u vrhnju za šlag. Ostavite ga da se ohladi 20-ak minuta, povremeno miješajući. Tortu na kraju prelijte ganachem i vratite u hladnjak na 4 sata.