Buhtle s Nutellom bez glutena

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
35min
Ukupno vrijemeUkupno
2h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Buhtle s Nutellom bez glutena
Buhtle s Nutellom bez glutena

Omiljene mekane i mirisne buhtle u verziji bez glutena.

Sastojci

Broj porcija
15
600 gbrašna bez glutena
300 mltople vode
100 mltoplog mlijeka
5 žlicaulja
2 žliceruma
1 žlicaocta
½ žličicesoli
0,5 vrećicepraška za pecivo
1 vrećicakvasca
2 vrećicevanilin šećera
2 vrećice limun šećera
4 žlicevrhnja
4 žlicešećera
Nutella

Priprema

1 Napravite tijesto

Pomiješajte vodu i mlijeko pa dodajte kvasac i šećer i ostavite jednu minutu da se kvasac aktivira.


Ostale sastojke dodajte u brašno pa na kraju ubacite aktivirani kvasac i dobro izmiješajte. Ostavite da odstoji minutu pa još malo izmiješajte žlicom. Pokrijte i ostavite na toplom oko sat i pol.


2 Formirajte buhtle

Tijesto premijesite, podijelite u 15 jednakih loptica, a zatim ih razvaljajte i svaku lopticu napunite žličicom Nutelle. Loptice zatvorite i složite na pleh obložen papirom za pečenje, s malim razmakom između svake.


Ostavite da se dižu još 15 minuta pa ih premažite uljem. Ubacite ih u pećnicu pa ju upalite na 200 stupnjeva da se buhtle zagrijavaju postepeno kako se pećnica zagrijava.


3 Ispecite

Pecite 10 minuta na 200 stupnjeva, zatim smanjite na 180 stupnjeva i pecite još 25 minuta.