Brza lisnata štrudla od jabuka

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
40min
KompliciranostTežina
Cijena
Brza lisnata štrudla od jabuka by Shutterstock Shutterstock

Sastojci

Broj porcija
6
1 paketsvježeg, razvaljanog lisnatog tijesta
4jabuke
3 žlicešećera
1vanilin šećer
0,5limuna - sok
1 žličicacimeta
2 žlicegustina
grožđice namočene u rumu, po želji

Priprema

1 Napravite nadjev

Jabuke ogulite, očistite i narežite na kockice, pa poprskajte limunovim sokom, dodajte šećer, vanilin šećer, cimet i gustin te sve promiješajte.


2 Oblikujte pletenicu

Pripremljeni nadjev od jabuka stavite na sredinu lisnatog tijesta koje ste s lijeve i desne strane narezali na trakice koje ćete sada preklapati naizmjence preko nadjeva da se dobije pletenica.


3 Ispecite

Pletenicu premažite umućenim žumanjkom i posipajte listićima badema. Pecite 25 minuta na 200°C.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.