Kolač od ribizla

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h
KompliciranostTežina
Cijena
Kolač od ribizla by Slava Hodak Slava Hodak

Recept naše čitateljice Slave Hodak iz grupe Index Recepti: Što ste danas kuhali?

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

150 gmaslaca sobne temperature
150 gšećera
4žumanjka
1vanilin šećer
300 gglatkog brašna
0,5 vrećicepraška za pecivo
50 mlmlijeka

Šaum od bjelanjaka

200 gribizla
4bjelanjka
1 prstohvatsoli
120 gšećera

Priprema

1 Pripremite lim za pečenje

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tepsiju obložite papirom za pečenje.


2 Napravite podlogu

Miksajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postane pjenasto. Dodajte žumanjke. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i dodajte. Ulijte mlijeko i sve sastojke izmiješajte u jednolično tijesto.


3 Ispecite

Tijesto stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Pecite oko 20 minuta - isprobajte štapićem je li gotovo.


4 Pripremite nadjev

Ribizl operite, osušite i očistite od peteljki.


Izmiksajte bjelanjke s prstohvatom soli. Čim smjesa postane čvrsta, polako usipajte kristalni šećer i nastavite miješati dok se ne stvori sjajna, snježna masa.


5 Stavite na podlogu

Pažljivo stavite ribizle u smjesu od bjelanjaka. Ravnomjerno rasporedite po još toplom tijestu.


6 Ispecite do kraja

Pecite u pećnici oko 10 minuta - čim počne rumeniti, kolač izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.