Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tepsiju obložite papirom za pečenje.
Miksajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postane pjenasto. Dodajte žumanjke. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i dodajte. Ulijte mlijeko i sve sastojke izmiješajte u jednolično tijesto.
Tijesto stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite. Pecite oko 20 minuta - isprobajte štapićem je li gotovo.
Ribizl operite, osušite i očistite od peteljki.
Izmiksajte bjelanjke s prstohvatom soli. Čim smjesa postane čvrsta, polako usipajte kristalni šećer i nastavite miješati dok se ne stvori sjajna, snježna masa.
Pažljivo stavite ribizle u smjesu od bjelanjaka. Ravnomjerno rasporedite po još toplom tijestu.
Pecite u pećnici oko 10 minuta - čim počne rumeniti, kolač izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.