Mocha torta od kave

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 45min
KompliciranostTežina
Cijena
Mocha torta od kave

Bogata i ukusna torta, naš prijedlog za uskršnji stol.

Sastojci

Broj porcija
8

Biskvit

4jaja
120 gšećera
120 gbrašna
vanilija
Krema od maslaca i kave:
10žumanjaka
250 gšećera
300 gmaslaca sobne temperature
2 žličiceEkstrakt kave ovdje zamijenjen s 3 instant Ness kave rastopljenih u vode

Sirup za namočiti biskvit

500 mlvode
200 gšećera
korica jednog limuna
štapić vanilije prerezan na pola po dužini
1 žlicacimeta
2 čeparuma

Krema od maslaca i kave

10žumanjaka
250 gšećera
300 gmaslaca sobne temperature
1 žlicainstant kave otopljene u 2 žličice vode

Priprema

1 Napravite biskvit

Na pari pjenjačom istucite žumanjke i šećer dok se ne ugriju, a zatim ih miksajte mikserom dok se sasvim ne ohlade. Smjesa se mora poduplati.


Špatulom polako u njih umiješajte brašno i vaniliju i pecite u nauljenom i pobrašnjenom kalupu na 180 stupnjeva dok biskvit ne dobije lijepu zlatnu boju - nožem provjerite je li pečeno.


2 Napravite sirup

U lončić stavite sve sastojke osim ruma i kuhajte još 15 minuta nakon vrenja. Kad se ohladi, dodajte rum.


Sirup je najbolje napraviti dan prije da se okusi lijepo prožmu. Ohlađen biskvit prerežite na pola i natopite sirupom.


3 Napravite kremu

U lončić stavite šećer s pola čaše vode da provre. U međuvremenu miksajte žumanjke pa polako uz rub zdjele ulijevajte tekućinu sa šećerom koja će termički obraditi žumanjke.


Miksajte dok se sve ne ohladi pa onda umiješajte maslac i 3 žličice instant kave razmućene u 2 žličice vode. Kremu kratko stavite u zamrzivač prije nego će se torta premazivati.


4 Premažite kremom i složite tortu

Pola biskvita kistom za kolače premažite sirupom pa stavite kremu. Poklopite drugom polovicom, premažite opet sirupom i stavite kremu. Ukrasite listićima badema i tortu stavite u frižider da se hladi.

Birilica
Ljubiteljice slatkog
Dvije sestre, ljubiteljice slatkog