Ledeno nebo s jagodama

Vrijeme pripremePriprema
1h
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Ledeno nebo s jagodama by Marija Ričko Marija Ričko
Ledeno nebo s jagodama by Marija Ričko Marija Ričko
Ledeno nebo s jagodama

U Facebook grupi Index Recepti: Što ste danas kuhali? je nastala pomama za receptom za kolač s jagodama naše čitateljice Marije Ričko, a sada je ona svoj recept za ovaj kremasti kolač naziva Ledeno nebo s jagodama i podijelila, eto ga u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

7bjelanjaka
7 žlicašećera
7 žlicaoštrog brašna
150 mlvrućeg mlijeka za polijevanje

Krema

7žumanjaka
7 žlicašećera
7 žlicaoštrog brašna
3vanilin šećera
700 mlmlijeka
200 gmaslaca

Dodatno

500 mlslatkog vrhnja
1 vrećicamljevene želatine
300 gjagoda

Priprema

1 Napravite biskvit

Postupak kreće s izradom biskvita. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, pa dodajte šećer, miksajte, a na kraju lagano umiješajte brašno.


Stavite peći u veliki lim za pečenje obložen papirom za pečenje na 180 stupnjeva oko 15 minuta.


Pečeni biskvit prelijte vrućim mlijekom.


2 Skuhajte kremu

Za kremu umutite žumanjke, vanilin šećer, zatim odvojite malo mlijeka od 700 ml i ulijte u smjesu, na kraju dobro umiješajte brašno. Smjesu skuhajte u preostalom mlijeku, pa ohladite.


U ohlađenu smjesu dodajte omekšali maslac, dobro izmiksajte.


3 Složite kolač

Stavite na biskvit polovicu kreme, pa jagode narezane na veće ploške, pa preko jagoda ostatak kreme.


Na kremu stavite tučeno slatko vrhnje koje ste pomiješali sa želatinom pripremljenom po uputama na poleđini vrećice (pomiješati prah s 5 žlica vode, ostaviti 10 minuta da nabubri, otopiti lagano da ne provri, umiješati u istučeno vrhnje).


Dobro ohladite kolač prije rezanja, najbolje bi bilo preko noći.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.