Za tijesto, pomiješajte obje vrste brašna, šećer i sol pa dodajte maslac.
Kratko izradite rukama pa dodajte jaje i limunovu koricu.
Lijepo oblikovanu kuglu stavite u zamrzivač na pola sata.
Sok od višanja stavite kuhati sa šećerom.
U manjoj zdjelici pomiješajte gustin s malo soka od višanja i kroz cjediljku izlijte sve u lončić u prokuhani sok.
Kuhajte na sasvim tihoj vatri par minuta dok se ne zgusne.
Ugasite pa dodajte višnje. Kad se ohladilo, stavite arome.
Na papir za pečenje izvaljajte tijesto na par mm debljine.
Tijesto se zbog dosta maslaca "rastapa" pa ga je najbolje s papirom staviti u zamrzivač na 10-ak minuta da se stvrdne kako bi se lakše s njim radilo.
Sad ga stavite u pouljen i pobrašnjen kalup.
*Ovdje su kalupi 12 cm promjera pa su ispale 4 crostatice, a može se napraviti i za kalup 26 cm promjera.
Izbockajte pa stavite nadjev. Narežite trakice pa ih složite po nadjevu.
Pecite pola sata na 180°C i prekrijte papirom za pečenje ako tijesto počne prebrzo zlatiti.