Na laganoj vatri, miješajući, otopite maslac i čokoladu.
Pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i sol. Dodajte otopljenu čokoladu i dobro izmiješajte.
Lim za pečenje okvirnih dimenzija 40x30 cm prekrijte papirom za pečenje i prekrijte ga tijestom.
Pecite 10 minuta na 170°C, pa ostavite da se ohladi 15-ak minuta. Na isti način stavite peći i drugi dio tijesta.
Ubacite u sladoled čokoladne mrvice i izmiješajte mikserom.
Tijesto premažite sladoledom, pa preklopite drugim tijestom, pritisnite sa svih strana i izrežite u onoliko komada koliko vam najviše odgovara.
Sladoledne sendviče po želji možete preliti čokoladnim preljevom, bočnu stranu uvaljati u čokoladne mrvice ili sjeckane orašaste plodove.
Ohladite barem 3 sata prije posluživanja, a u zamrzivaču držite do 3 mjeseca.