Džem od mušmula

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Džem od mušmula by Shutterstock Shutterstock

Mušmule su voće koje je karakteristično za područje Primorja i Dalmacije, okusom podsjećaju na kombinaciju jabuka i krušaka, a sada kreće njihova sezona pa od njih možete napraviti ovaj ukusan džem koji će se odlično slagati s palačinkama ili u drugim desertima.

Sastojci

Broj porcija
4
1 kgmušmula
1 kgmeda
700 mlvode

Priprema

1 Prokuhajte vodu i dodajte med

U veliki lonac ulijte vodu, prokuhajte ju i dodajte joj med. Miješajte dok se sve to dobro ne sjedini, a med ne otopi.


2 Očistite mušmule i dodajte ih u vodu s medom

Mušmule prvo očistite, a zatim ih ubacite u vodu s medom te uz neprestano miješanje kuhajte sat vremena.


3 Džem stavite u staklenke

Kuhani džem prelijte u staklenke koje morate dobro zatvoriti i ostaviti na hladnom mjestu.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.