Zeleni njoki

Vrijeme pripremePriprema
40min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Zeleni njoki

Sastojci

Broj porcija
6

Njoki

500 gšpinata, svježeg
1,3 kgriccote
3žumanjka
120 gbrašna
1 žlicamljevenog muškatog oraščića
morska sol
mljeveni bijeli papar

Maslac s kaduljom

120 gmaslaca, neslanog
6 listića svježeg kadulje
svježe naribani parmezan

Priprema

Njoki

1 Blanširajte špinat

Špinat operite i dodajte u uzavrelu vodu. Kuhajte oko 2 minute te ga ocijedite. Rukama oblikujte kuglice od špinata, i to pritišćite dok ne ocijedite vodu. U blenderu usitnite špinat da dobijete superfinu konzistenciju.


2 Pripremite smjesu za njoke

Dodajte riccotu, žumanjak, 120 g brašna i muškatih oraščića te posolite i popaprite. Miksajte dok masa ne sjedne.


3 Oblikujte njoke

Oblikujte kuglice promjera 3 cm. Pobrašnite ih i složite na papir za pečenje.


4 Skuhajte njoke

Njoke kuhajte u kipućoj slanoj vodi 2-3 minute ili dok ne isplivaju na površinu. Podijelite ih u nekoliko tura da se ne bi polijepile.

Maslac s kaduljom

5 Pripremite umak

U posudi za umake na umjereno vatri otopite maslac, dodajte listiće kadulje i pržite 2-3 minute. Njoke pospite parmezanom, te dodajte umak.

tonimise

Ključne riječi