Čips od tjestenine

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
25min
KompliciranostTežina
Cijena
Čips od tjestenine by Shutterstock Shutterstock

Čips od tjestenine postao je viralan još prije nekoliko godina, a sada ga svi na društvenim mrežama ponovno rade. Imamo super recept, pronađite ga u nastavku.

Sastojci

Broj porcija
2
220 grigatoni tjestenine (možete koristiti i penne ili mašnice)
1 žlicamaslinovog ulja
3 žliceribanog parmezana
½ žličicetalijanske mješavine začina
½ žličicečešnjaka u prahu
sol i papar
Napomena: Začine možete prilagoditi svom ukusu i koristiti neke druge, poput mljevene crvene paprike, chilija ako volite ljuto, kurkume i drugih.

Priprema

1 Skuhajte tjesteninu

U velikom loncu zakuhajte vodu za tjesteninu i posolite ju. Skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju i ocijedite.


2 Začinite

Pomiješajte tjesteninu s maslinovim uljem, parmezanom, talijanskim začinima, češnjakom u prahu, soli i paprom. Začine možete prilagoditi sebi i svom ukusu pa koristiti i neke druge po želji.


3 Ispecite

Ispecite u pećnici ili fritezi na vrući zrak na 200 stupnjeva, 12 do 15 minuta, i nekoliko puta ih okrenite prilikom pečenja.


4 Poslužite

Tjesteninu poslužite uz umak po izboru - možete napraviti domaću salsu, a hrskava tjestenina super će se slagati uz hummus, ali i uz namaz od cikle i feta sira.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.