Palačinke po receptu Marthe Stewart

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Palačinke po receptu Marthe Stewart  by Shutterstock Shutterstock

U recept idu manje-više svi sastojci koje i inače stavljamo u palačinke, no Martha Stewart ima i jedan tajni sastojak koji uvijek dodaje u svoje palačinke kako bi ispale mekše, prozračnije i jednostavno ukusnije, a to je - mineralna voda.

Sastojci

Broj porcija
15
240 gglatkog brašna
3 žlicešećera
6 gpraška za pecivo
6 gsode bikarbone
6 gsoli
2jaja
400 mlmlaćenice
2 žličiceekstrakta vanilije
3 žliceotopljenog maslaca
120 mlgazirane mineralne vode

Priprema

1 Pomiješajte suhe sastojke

U zdjelu prosijte brašno i dodajte šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Pomiješajte i ostavite sa strane.


2 Pomiješajte mokre sastojke

U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, mlaćenicu, ekstrakt vanilije, maslac i mineralnu.


3 Napravite smjesu za palačinke

Suhe i mokre sastojke sada pomiješajte zajedno, no nemojte previše miješati - u redu je ako vam ostane nekoliko manjih grudica u tijestu.


4 Zagrijte tavu

Tavicu zagrijte na vatri srednje jačine i nauljite ju.


5 Ispecite palačinke

Za svaku palačinku, stavite 2 do 3 žlice smjese na tavu, koristeći stražnji dio žlice da razmažete smjesu u krug (u veliku tavu stanu 2 do 3 manje palačinke).


Pecite dok se na površini palačinki ne stvore mjehurići, jednu do dvije minute, a zatim ju okrenite špatulom i pecite još jednu do dvije minute.


6 Poslužite

Palačinke držite na toplom u pećnici i poslužite ih tople, s preljevima po želji.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.