Oslić s rukolom i rajčicom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Oslić s rukolom i rajčicom by Shutterstock Shutterstock

Oslić bez glave u ovotjednom Lidlovom katalogu snižen je 32 posto, a možete ga poslužiti uz salatu od rukole, koja je snižena 38 posto. Tu su još i kapare, snižene i začin za ribu, koji će osliću dati bolji okus.

Sastojci

Broj porcija
2
300 gfileta oslića
50 gbio rukole
150 grajčice romana
1 žlicakapara
3 žliceekstra djevičanskog maslinovog ulja
½ žličicezačina za ribu

Priprema

1 Očistite i začinite ribu

Ribu očistite i filetirajte ako je potrebno pa filete oslića pospite s malo začina za ribu.


2 Ispržite filete oslića

Na srednje jakoj vatri u tavi zagrijte 2 žlice maslinovog ulja. Stavite filete oslića u tavu i pržite ih 3-4 minute s obje strane dok ne postanu zlatno-smeđi.


3 Pripremite salatu

U međuvremenu operite i narežite rajčicu, a rukolu operite te začinite po želji.


4 Poslužite

Oslić poslužite s rajčicom i rukolom, prelijte s malo maslinovog ulja i pospite kaparima.