Piletina s kus-kusom

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Piletina s kus-kusom by Shutterstock Shutterstock

Brz, jednostavan i ukusan obrok za svaki dan, idealan za ponijeti na posao.

Sastojci

Broj porcija
2
300 gpilećeg odreska iz filea
120 gkus-kusa
1manja tikvica, narezana na polumjesece
2 žličicemaslinovog ulja
sol, papar, limunov sok, svježi peršin, kumin ili kurkuma

Priprema

1 Pripremite kus-kus

Kus-kus pripremite prema uputama na pakiranju - obično se prelijepi s vrućom vodom (u omjeru 1:1), poklopite i ostavite 5 minuta da upije. Nakon toga ga rastresite vilicom i začinite s malo maslinovog ulja, soli i limunova soka.


2 Pripremite piletinu

Svježi pileći odrezak iz filea začinite sa soli, paprom i po želji malo dimljene paprike ili začinskog bilja. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i pecite piletinu 4-5 minuta sa svake strane, dok ne dobije zlatno-smeđu koricu i ostane sočna.


3 Dodajte tikvicu

Kad je piletina skoro gotova, dodajte narezanu tikvicu u istu tavu i kratko je pirjajte 3-4 minute, dok omekša, ali ostane čvrsta.


4 Poslužite

Poslužite slojevito - prvo kus-kus, zatim narezanu piletinu i pirjanu tikvicu. Po želji dodajte svježi peršin ili malo limunove korice za svježinu.