Njoki s pestom od medveđeg luka na zeleno

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
25min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Njoki s pestom od medveđeg luka na zeleno
Ovaj recept je jedan od onih brzih, kada nemate puno vremena pri ruci. Pesto od medveđeg luka nije obavezan ako ga nemate, a možete ga i zamijeniti s pestom od bodiljka ili brokule. Ja sam ga sama radila s medveđim lukom iz moga vrta. Obožavam ga koristiti u raznim jelima jer daje odličan okus hrani, a između ostalog iznimno je zdrava biljka čiji mladi listovi sadrže između 20 i 50 mg vitamina C i karoten.

Sastojci

Broj porcija
4
300 gnjoka
1 glavicaluka
1 šalicamahuna
1 šalicabrokule
1 šalicašparoga
1 šalicagraška
1 šalicagljiva
250 mlrižinog vrhnja za kuhanje
1 žličicasenfa
1 žlicapesta od medveđeg luka
Sol
Papar
Korijandar
Začinsko bilje, po želji

Priprema

Zagrijete tavu i prodinstajte luk.
Dodaje nasjeckane mahune i grašak.
Poklopite tavu, povremeno pomiješati .
Kroz par minuta dodati nasjeckane šparoge, brokulu, tikvice i gljive. Poklopite tavu, povremeno pomiješati .
Kada je povrće gotovo uliti rižino vrhnje za kuhanje, medvjeđi luk i senf, te dodati začine.
Držati na vatri još cca 3 minute, dok vrhnje ne krene kuhati.
Servirati toplo.
Marijana
Marijana
Mama na porodiljnom. Učim živjeti s malom bebom, dati joj sve što treba, a da pritom mama i tata ne ostanu gladni. Volimo puno papati, svo troje! Štoviše, mislimo za sebe da smo gurmani. On je vegetarianac, a ja nešto između. Uživam u kuhanju novih recepata, koliko mi ona dozvoli..