Najsočniji banana kruh

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h
Ukupno vrijemeUkupno
1h 10min
KompliciranostTežina
Cijena
Najsočniji banana kruh by Shutterstock Shutterstock
Ovo je najsočniji banana kruh koji ćete ikad probati! A tako je lagan za napraviti. Slijedite recept i uživajte.

Sastojci

Broj porcija
15
120 gotopljenog maslaca
100 gšećera
2 jaja
1 žličicaekstrakta vanilije
180 gglatkog brašna
1 žličicasode bikarbone
½ žličice soli
240 g kiselog vrhnja
150 gsjeckanih oraha
2srednje zrele banane, narezane

Priprema

1 Pripremite pećnicu

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Podmažite kalup za kruh veličine 22x12,5 cm.


2 Sjedinite sastojke

U velikoj zdjeli pomiješajte otopljeni maslac i šećer. Dodajte jaja i vaniliju te umutite. Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol te ulijte smjesu maslaca i sjedinite u glatku smjesu.


Na kraju umiješajte kiselo vrhnje, orahe i zgnječene banane. Smjesu ravnomjerno rasporedite u pripremljen kalup.


3Pecite

Pecite na 175 stupnjeva 60-65 minuta. Kako bi bili sigurni da je sredina kruha pečena zabodite čačkalicu, ako izađe suha kruh je pečen.


Ohladite kruh u kalupu 10 minuta te ga zatim izvadite na rešetku da se potpuno ohladi.

Nutritivni podaci

(po porciji)

Vidi cijelu tablicu
Kalorije
218 kcal
Proteini
3.2 g
Masnoće
11.1 g
Ugljikohidrati
27.4 g
Kolesterol
44.4 mg
Vidi cijelu tablicu
Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.