Brokula

Brokula je zeleno povrće bogato vitaminima, vlaknima i antioksidansima. Najčešće se priprema kuhanjem na pari, kuhanjem, pečenjem ili kratkim prženjem kako bi zadržala hrskavu teksturu i nutritivne vrijednosti. Najčešće ju jedemo u juhama, umacima i varivima.

Brokula
Recepti
Tjestenina sa umakom od brokule i mrkvice
50min

Svi već znaju da sam pobornik jednostavnih i relativno jeftinih a prefinih obroka pogotovo ako su brzo gotovi! Stoga dijelim s vama jedan receptić za koji mogu sa sigurnošću reći da ćete biti i zadovoljni i siti! Naravno moje je jelo skuhano sa gluten free tjesteninom, a vi ga možete napraviti i s običnom tjesteninom!

Kremasti rižoto s brokulom
48min

U jednom davnom Jutarnjem listu, čitajući utiske Davora Butkovića u kolumni o restoranima, naletjela sam na njegovu pozitivnu kritiku upućenu naslovnom rižotu kojeg mu je ponudio jedan od tada novijih zagrebačkih restorana. Osim naziva, Butković nije otkrio i sastojke pa sam se tada dala u eksperimentiranje. Po slobodnoj procjeni radi se stvarno o deliciji.

Index kuhinja

Kako da meso iz tave izgleda (i miriši) kao da je s roštilja

Kako da meso iz tave izgleda (i miriši) kao da je s roštilja

SEZONA roštilja je počela, a za sve one koji ga nemaju kod kuće - znamo nekoliko fora uz koje će meso s tave mirisati po pravom žaru.
Ručkovi iz zamrzivača: Skuhajte danas, jedite cijeli tjedan - evo par ideja

Ručkovi iz zamrzivača: Skuhajte danas, jedite cijeli tjedan - evo par ideja

AKO VAM se ideja svakodnevnog kuhanja čini zamornom, a ipak želite jesti domaće i ukusne obroke, imamo rješenje za vas. Donosimo popis jela koja možete pripremiti unaprijed, u većim količinama, pa jednostavno zamrznuti i uživati u njima tijekom idućeg tjedna - bez svakodnevnog stajanja za štednjakom.
Ispirete li uvijek grah iz konzerve? Evo u kojim situacijama to nije potrebno

Ispirete li uvijek grah iz konzerve? Evo u kojim situacijama to nije potrebno

ZBOG sve više zanimljivih načina na koje se može iskoristiti tekućina iz konzerve graha, sve više ljudi postavlja pitanje - što ako jednostavno ne isperemo grah?