Brokula je zeleno povrće bogato vitaminima, vlaknima i antioksidansima. Najčešće se priprema kuhanjem na pari, kuhanjem, pečenjem ili kratkim prženjem kako bi zadržala hrskavu teksturu i nutritivne vrijednosti. Najčešće ju jedemo u juhama, umacima i varivima.
U jednom davnom Jutarnjem listu, čitajući utiske Davora Butkovića u kolumni o restoranima, naletjela sam na njegovu pozitivnu kritiku upućenu naslovnom rižotu kojeg mu je ponudio jedan od tada novijih zagrebačkih restorana. Osim naziva, Butković nije otkrio i sastojke pa sam se tada dala u eksperimentiranje. Po slobodnoj procjeni radi se stvarno o deliciji.
Svi već znaju da sam pobornik jednostavnih i relativno jeftinih a prefinih obroka pogotovo ako su brzo gotovi! Stoga dijelim s vama jedan receptić za koji mogu sa sigurnošću reći da ćete biti i zadovoljni i siti! Naravno moje je jelo skuhano sa gluten free tjesteninom, a vi ga možete napraviti i s običnom tjesteninom!