Brokula

Brokula je zeleno povrće bogato vitaminima, vlaknima i antioksidansima. Najčešće se priprema kuhanjem na pari, kuhanjem, pečenjem ili kratkim prženjem kako bi zadržala hrskavu teksturu i nutritivne vrijednosti. Najčešće ju jedemo u juhama, umacima i varivima.

Brokula
Recepti
Tjestenina sa umakom od brokule i mrkvice
50min

Svi već znaju da sam pobornik jednostavnih i relativno jeftinih a prefinih obroka pogotovo ako su brzo gotovi! Stoga dijelim s vama jedan receptić za koji mogu sa sigurnošću reći da ćete biti i zadovoljni i siti! Naravno moje je jelo skuhano sa gluten free tjesteninom, a vi ga možete napraviti i s običnom tjesteninom!

Kremasti rižoto s brokulom
48min

U jednom davnom Jutarnjem listu, čitajući utiske Davora Butkovića u kolumni o restoranima, naletjela sam na njegovu pozitivnu kritiku upućenu naslovnom rižotu kojeg mu je ponudio jedan od tada novijih zagrebačkih restorana. Osim naziva, Butković nije otkrio i sastojke pa sam se tada dala u eksperimentiranje. Po slobodnoj procjeni radi se stvarno o deliciji.

Index kuhinja

Jedno voće vrijedi kao dvije šnite kruha - mnogi ju jedu za doručak

Jedno voće vrijedi kao dvije šnite kruha - mnogi ju jedu za doručak

BANANA je čest izbor za doručak, ali mnogi ne znaju koliko energije zapravo pruža i je li dovoljna kao samostalan obrok.
7 plastičnih predmeta iz kuhinje kojih biste se odmah trebali riješiti

7 plastičnih predmeta iz kuhinje kojih biste se odmah trebali riješiti

PLASTIČNI kuhinjski pribor predstavlja zdravstveni i ekološki rizik - evo koje predmete, poput oštećenih špatula i dasaka, trebate odmah izbaciti iz upotrebe.
Ako želite da vam lubenica što dulje ostane svježa, na ovu stvar pripazite

Ako želite da vam lubenica što dulje ostane svježa, na ovu stvar pripazite

SAVJETI koji će vam pomoći da ovo omiljeno ljetno voće dulje ostane svježe i sočno.