Brokula

Brokula je zeleno povrće bogato vitaminima, vlaknima i antioksidansima. Najčešće se priprema kuhanjem na pari, kuhanjem, pečenjem ili kratkim prženjem kako bi zadržala hrskavu teksturu i nutritivne vrijednosti. Najčešće ju jedemo u juhama, umacima i varivima.

Brokula
Recepti
Tjestenina sa umakom od brokule i mrkvice
50min

Svi već znaju da sam pobornik jednostavnih i relativno jeftinih a prefinih obroka pogotovo ako su brzo gotovi! Stoga dijelim s vama jedan receptić za koji mogu sa sigurnošću reći da ćete biti i zadovoljni i siti! Naravno moje je jelo skuhano sa gluten free tjesteninom, a vi ga možete napraviti i s običnom tjesteninom!

Kremasti rižoto s brokulom
48min

U jednom davnom Jutarnjem listu, čitajući utiske Davora Butkovića u kolumni o restoranima, naletjela sam na njegovu pozitivnu kritiku upućenu naslovnom rižotu kojeg mu je ponudio jedan od tada novijih zagrebačkih restorana. Osim naziva, Butković nije otkrio i sastojke pa sam se tada dala u eksperimentiranje. Po slobodnoj procjeni radi se stvarno o deliciji.

Index kuhinja

Stigao je kukuruz. Evo kako ga najbolje skuhati - i zašto ga ne kuhamo predugo

Stigao je kukuruz. Evo kako ga najbolje skuhati - i zašto ga ne kuhamo predugo

KUHANI kukuruz možda je najjednostavnije ljetno jelo, no mnogi neke stvari rade pogrešno.
Kilogram mahuna košta između 50 i 75 nekadašnjih kuna. Je li vam to prihvatljivo?

Kilogram mahuna košta između 50 i 75 nekadašnjih kuna. Je li vam to prihvatljivo?

POSJETILI smo zagrebačke tržnice Dolac i Kvatrić u potrazi za sezonskim voćem i povrćem, a ono što nam je zapelo za oko je cijena mahuna.
Jelo omiljeno generacijama, a idealno ga je kuhati u vanjskoj kuhinji na vikendici

Jelo omiljeno generacijama, a idealno ga je kuhati u vanjskoj kuhinji na vikendici

JEDNO pravo "comfort" jelo koje zaista "nema tko ne voli", a idealno je za kuhanje u vikendicama ili vanjskim kuhinjama.