Brokula

Brokula je zeleno povrće bogato vitaminima, vlaknima i antioksidansima. Najčešće se priprema kuhanjem na pari, kuhanjem, pečenjem ili kratkim prženjem kako bi zadržala hrskavu teksturu i nutritivne vrijednosti. Najčešće ju jedemo u juhama, umacima i varivima.

Brokula
Recepti
Tjestenina sa umakom od brokule i mrkvice
50min

Svi već znaju da sam pobornik jednostavnih i relativno jeftinih a prefinih obroka pogotovo ako su brzo gotovi! Stoga dijelim s vama jedan receptić za koji mogu sa sigurnošću reći da ćete biti i zadovoljni i siti! Naravno moje je jelo skuhano sa gluten free tjesteninom, a vi ga možete napraviti i s običnom tjesteninom!

Kremasti rižoto s brokulom
48min

U jednom davnom Jutarnjem listu, čitajući utiske Davora Butkovića u kolumni o restoranima, naletjela sam na njegovu pozitivnu kritiku upućenu naslovnom rižotu kojeg mu je ponudio jedan od tada novijih zagrebačkih restorana. Osim naziva, Butković nije otkrio i sastojke pa sam se tada dala u eksperimentiranje. Po slobodnoj procjeni radi se stvarno o deliciji.

Index kuhinja

Znate za kolač ledeno nebo? Imamo recept za koji vam treba točno 11 minuta

Znate za kolač ledeno nebo? Imamo recept za koji vam treba točno 11 minuta

LEDENO nebo je osvježavajući kolač s jagodama koji mnogi obožavaju, a idealan je za ljetne dane. Ovaj put donosimo vam brzu verziju popularnog kolača - koju morate probati.
Starinski klasik i dalje je Hrvatima omiljen kolač - posebno ljeti

Starinski klasik i dalje je Hrvatima omiljen kolač - posebno ljeti

JEDAN je kolač desetljećima omiljen, a mnoge podsjeća na djetinjstvo, kada su ga bake radile od jednostavnih, domaćih sastojaka.
FOTO Bili smo na sajmu na kojemu se jedu malo drugačiji klasici

FOTO Bili smo na sajmu na kojemu se jedu malo drugačiji klasici

U ZAGREBU se na Europskom trgu 13. i 14. lipnja održava VegeSajam. Bili smo, evo što su nudili.