Tjestenina sa umakom od brokule i mrkvice

Vrijeme pripremePriprema
20min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
30min
Ukupno vrijemeUkupno
50min
KompliciranostTežina
Cijena
Tjestenina sa umakom od brokule i mrkvice by Shutterstock Shutterstock

Svi već znaju da sam pobornik jednostavnih i relativno jeftinih a prefinih obroka pogotovo ako su brzo gotovi! Stoga dijelim s vama jedan receptić za koji mogu sa sigurnošću reći da ćete biti i zadovoljni i siti! Naravno moje je jelo skuhano sa gluten free tjesteninom, a vi ga možete napraviti i s običnom tjesteninom!

Sastojci

Broj porcija
4
1velika mrkva
300 gtjestenine
100 mlvrhnja za kuhanje
Vegeta, papar, češnjak
1 prstohvatmuškatnog oraščića
1 žličicachillija u prahu
3 žlicemasti

Priprema

1 Pripremite i skuhajte povrće

Brokulu operite i natrgajte na cvjetove. Ogulite koru i deblji dio narežite na tanke ploške. Mrkvu također narežite na rezance. Stavite kuhati u slanu, vruću vodu dok ne omekša.


2 Skuhajte tjesteninu

Stavite kuhati tjesteninu.


3 Dinstajte

Rastopite mast i dinstajte skuhanu mrkvu i brokulu. Usput gnječite vilicom, a na kraju začinite.


4 Pomiješajte i završite

Ocijedite tjesteninu, ali ostavite malo vode od kuhanja. Dodajte tjesteninu u povrće. Podlijte s malo vode od kuhanja i dodajte vrhnje za kuhanje. Nek se još malo prokuha da se sve dobro poveže, pa ugasite vatru i posipajte parmezanom.


Sandra Mandić
Sandra Mandić
Žena, majka, kuharica , "snježna pahulja ❄️"
Žena, majka,kuharica..otkad sam otkrila celijakiju, pretvorila sam bolest u zabavu i od tada kuham i zabavljam se te sam sama sebi dokazala da se sve može skuhati i da se ničega ne treba odreći ❣️💜💛❤️