Mramorni kolač s bananom

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
1h 15min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 25min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Mramorni kolač s bananom by Shutterstock Shutterstock

Mramorni kolač specifičan je po svojim dekorativnim šarama koje se dobiju naizmjeničnim stavljanjem tamne i svijetle smjese u kalup za kruh. U ovaj mramorni kolač dodali smo bananu koja daje aromu i sočnost.

Sastojci

Broj porcija
8
120 gglatkog brašna
120 goštrog brašna
120 gšećera
¾ žličicesode bikarbone
½ žličicesoli
50 gmaslaca sobne temperature
3zrele banane
1jaje
80 gjogurta
80 gčokolade, nasjeckane
maslac

Priprema

1 Pripremite kalup

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva, a kalup za kruh dimenzija 20 x 10 lagano namastite maslace. Banane ogulite pa ih pomoću vilice zgnječite u pire.


2 Sjedinite suhe sastojke

U posudi srednje veličine izmiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol. 


3 Izmiksajte sastojke

U drugoj posudi miksajte maslac i šećer, na srednje jakoj brzini, otprilike minutu. Dodajte zgnječene banane, jaje i jogurt pa miksajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte smjesu s brašnom i miksajte na laganoj brzini dok ne dobijete homogenu smjesu.


4 Otopite čokoladu

Nasjeckanu čokoladu otopite na pari ili u intervalima po 30 sekundi u mikrovalnoj i ostavite kratko da se ohladi. Umiješajte 6 do 8 žlica smjese s bananom u otopljenu čokoladu i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. 


5 Rasporedite smjese

Žlicom naizmjenično stavljajte smjesu s čokoladom i bez čokolade u pripremljen kalup za kruh. Kad ste potrošili cijelu smjesu pomoću noža kružnim pokretima lagano promiješajte.


6 Ispecite

Stavite u pećnicu i pecite 75 minuta. Ohladite 10 minuta u kalupu, izvadite iz kalupa i ostavite da se u potpunosti ohladi prije rezanja. 

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.