Lisnata puding-torta s marelicama

Vrijeme pripremePriprema
45min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
45min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 30min
KompliciranostTežina
Cijena
Lisnata puding-torta s marelicama by Shutterstock Shutterstock
Lisnata puding-torta s marelicama by Shutterstock Shutterstock

Kolač s marelicama iz kompota, podloga je gotovo lisnato tijesto tako da oko toga nemate puno posla.

Sastojci

Broj porcija
8

Podloga

250 ggotovog lisnatog tijesta

Krema

2 vrećicepudinga od vanilije
150 gšećera
500 mlmlijeka
800 gkiselog vrhnja
1 žličicaribane limunove korice

Priprema

1Stavite tijesto u kalup

Tijesto razvaljajte (ako već nije razvaljano) za kalup za pitu ili tortu promjera oko 25 centimetara kojeg ste lagano nauljili i pobrašnili.


Stavite tijesto tako da je cijeli kalup obložen.


Upalite pećnicu na 175 stupnjeva da se grije dok radite kremu.


2Napravite kremu i složite tortu

U mlijeku sa šećerom skuhajte puding od vanilije. U još vrući umiješajte kiselo vrhnje i ribanu limunovu koricu i odmah prelijte preko tijesta.


Po kremi rasporedite ocijeđene marelice.


3Ispecite i ohladite

Pecite u zagrijanoj pećnici oko 45 minuta, bit će malo drhtavo kad izvadite vruće. Ohladite na sobnu temperaturu, pa stavite na par sati u frižider.