Domaća granola

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min + hlađenje +
KompliciranostTežina
Cijena
Domaća granola by Shutterstock Shutterstock

Dobar jutarnji obrok daje nam energiju za početak dana, zato vam donosimo recept za hranjiv doručak koji će vam držati visoku razinu energije tijekom jutra. Glavni sastojak granole su zobene pahuljice dok se s ostalim sastojcima možete poigrati dok ne otkrijete svoju savršenu kombinaciju.

Sastojci

Broj porcija
16
500 gzobenih pahuljica
150 gorašastih plodova po želji, nasjeckanih
¾ žličicesoli
½ žličicecimeta
100 gotopljenog kokosovog ulja
130 gmeda
1 žličicaekstrakta vanilije
60 gsušenih brusnica
60 gnasjeckane čokolade
30 gkokosovog čipsa

Priprema

1 Zagrijte pećnicu

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva, a veći lim obložite papirom za pečenje.


2 Sjedinite sastojke

U većoj posudi pomiješajte zobene pahuljice, nasjeckane orašaste plodove, sol i cimet. Ulijete otopljeno kokosovo ulje, med i ekstrakt vanilije pa sve dobro promiješajte kako bi dobili ljepljivu smjesu.


3 Rasporedite smjesu na lim

Prebacite na prethodno pripremljeni lim za pečenje i rasporedite smjesu u jednakom sloju po papiru. 


4 Ispecite

Pecite dok zobene pahuljice dobiju zlatnu boju, otprilike 20 do 25 minuta. Ako želite sitniju granolu, dobro ju tijekom pečenja 1 do 2 puta promiješajte, ako volite veće komade nemojte ju miješati.


5 Ohladite granolu

Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi barem 45 minuta. Umiješajte suho voće, nasjeckanu čokoladu i kokosov čips. Ako su ostali veći komadi granole možete iz razlomiti rukama. Granolu čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi. Poslužite uz mlijeko ili jogurt.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.