Maslac neka bude omekšan, zato ga ostavite barem dva sata prije pripreme kruha na sobnoj temperaturi.
Banane trebaju biti zrele, ne smeta ako po kori imaju crnih točkica. Nikako nemojte koristiti banane koje po kori još imaju zelenih dijelova, one nisu dovoljno zrele i neće pustiti miris kakav je karakterističan za banana bread.
Kalup koji je najbolje koristiti je onaj duguljasti za kruh, dimenzija otprilike 40 cm x 10 cm. Lagano ga nauljite i obložite papirom za pečenje kako se banana kruh za vrijeme pečenja ne bi zalijepio.
Upalite pećnicu, neka se zagrije na 185 stupnjeva.
Banane izgnječite vilicom i dodajte jaja, pa izmiješajte električnim mikserom. Ubacite i omekšani maslac, promiješajte, pa malo po malo dodajte i sve ostale sastojke.
Kratko izmiješajte da nastane glatka smjesa i prelijte u pripremljeni lim za pečenje.
Pecite na 185 stupnjeva 50 do 55 minuta, čačkalicom provjerite je li pečen, na način da je upiknete u kruh, a ako izađe bez ostataka tijesta, pečen je i spreman za hlađenje.
Nemojte provjeravati je li kruh pečen prije nego što se digne i poprimi koricu kako smjesa ne bi pala. Najbolje je da to napravite tek nakon što se kruh peče više od 40 minuta.
Prije rezanja ga dobro ohladite, a čuvajte ga u zatvorenoj posudi ili omotajte prozirnom folijom kako se ne bi isušio.