Sitno nasjeckajte luk.
Odaberite zrele rajčice, a ako imate priliku birati sortu, uzmite volovsko srce, šljivar ili sličnu mesnatu vrstu. Narežite ga na kockice.
Važno je da bude zreo kako bi umak bio kremastiji.
Na maslinovom ulju dinstajte luk da postane staklast, a onda dodajte rajčicu, posolite i poklopite.
Uz povremeno miješanje, neka se krčka 5 do 10 minuta, ovisno koliko vode pusti. U ovoj fazi ga možete lagano zgnječiti drobilicom za krumpir ako želite manje komade.
Kad se umak od rajčice zgusne, žlicom napravite tri udubljenja u koja ćete ubaciti jaja.
Razbijte jaja i stavite ih u pripremljena 'mjesta' u umaku. Poklopite tavu, pa pustite neka se jaja skuhaju u umaku na laganoj vatri, 7 do 10 minuta.
Posipajte sve svježe nasjeckanim peršinom i poslužite uz hrskavi kruh.