Shakshouka

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
15min
KompliciranostTežina
Cijena
Shakshouka by 123rf 123rf

Bliskoistočno jelo koje je brzo i jednostavno, ali i zasitno. Iskoristite zrele rajčice, najbolje one koje su omekšale i više vam nisu dobre za salatu.

Sastojci

Broj porcija
3
2 žlicemaslinovog ulja
1crveni luk
400 gzrelih rajčica (ili pasirane kad ih nema)
3jaja
sol
papar
svježi peršin

Priprema

1. Nasjeckajte i prodinstajte povrće

Sitno nasjeckajte luk.


Odaberite zrele rajčice, a ako imate priliku birati sortu, uzmite volovsko srce, šljivar ili sličnu mesnatu vrstu. Narežite ga na kockice.


Važno je da bude zreo kako bi umak bio kremastiji.


Na maslinovom ulju dinstajte luk da postane staklast, a onda dodajte rajčicu, posolite i poklopite.


Uz povremeno miješanje, neka se krčka 5 do 10 minuta, ovisno koliko vode pusti. U ovoj fazi ga možete lagano zgnječiti drobilicom za krumpir ako želite manje komade.

2. Dodajte jaja

Kad se umak od rajčice zgusne, žlicom napravite tri udubljenja u koja ćete ubaciti jaja.


Razbijte jaja i stavite ih u pripremljena 'mjesta' u umaku. Poklopite tavu, pa pustite neka se jaja skuhaju u umaku na laganoj vatri, 7 do 10 minuta.


Posipajte sve svježe nasjeckanim peršinom i poslužite uz hrskavi kruh.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.