Kljukuša

Vrijeme pripremePriprema
15min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
40min
Ukupno vrijemeUkupno
55min
KompliciranostTežina
Cijena
Kljukuša

Jednostavno staro seljačko jelo koje se sprema od jednostavnih namirnica koje su seljačka domaćinstava uvijek imala. Ovo jelo potiče još iz osmanskog doba, a zbog relativno lake pripreme je jedno od osnovnih i tradicionalnih jela bosanske kuhinje.



Sastojci

Broj porcija
4
1,5 kgkrumpira
8 žlicabrašna
2 žliceulja
100 mlvode
sol, papar

Priprema

1Pripremite povrće

Krumpir ogulite i naribajte. Luk očistite i sitno nasjeckajte.


2Sjedinite sastojke

U posudi pomiješajte naribani krumpir, luk, brašno, vodu, ulje i začinite po želji, promiješajte da se sastojci sjedine.


3Stavite peći

Dobivenu smjesu rasporedite po prethodno nauljenom limu za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva dok ne porumeni.


4Poslužite toplu

Pečenu kljukušu poslužite toplu prelivenu jogurtom, kajmakom, mileramom…

Napomena

Kljukuša je najbolja kada je tanja. Preferiram naribanI krumpir, ali možete ga rezati i na kockice.
Lamija Trešnjo Muharemi
Lamija Trešnjo Muharemi