Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
Unutrašnjost kalupa za pitu lagano premažite maslacem.
Jedan komad tijesta razvaljajte na otprilike 3 mm debljine.
Pomoću kalupa iskrojite okruglo dno pite a ostatak tijesta upotrijebite za rubove.
Tijesto utisnite u kalup.
Špinat odmrznite prema uputama na pakiranju i ocijedite višak tekućine.
Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri i dodajte luk. Pržite par minuta dok ne omekša pa dodajte češnjak. Pržite još par minuta dok luk ne postane staklast.
Luku dodajte špinat i muškatni oraščić i dobro promiješajte. Po želji dodajte i malo soli i papra.
Ostavite posudu sa strane da se ohladi.
Pomiješajte ricottu, mozzarellu, parmezan i 1 jaje u zdjeli. Dodajte ohlađenu smjesu od špinata i dobro promiješajte. Napunite posudu za pitu i ravnomjerno rasporedite.
Stražnjom stranom žlice napravite 5 udubljenja u nadjevu zatim u svaku razbijte po jedno jaje.
Premažite vodom oko ruba donjeg sloja tijesta, a zatim pažljivo stavite gornji sloj tijesta preko pite. Pritisnite rubove i nožem napravite dva proreza u sredini tijesta kako bi para tijekom pečenja mogla izaći van.
Lagano premažite vrh mlijekom.
Pecite pitu oko 50 minuta dok ne porumeni. Ostavite da se malo ohladi prije rezanja.