Tarta Pascualina

Vrijeme pripremePriprema
30min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
50min
Ukupno vrijemeUkupno
1h 20min
KompliciranostTežina
Cijena
Tarta Pascualina by Shutterstock Shutterstock
Tarta Pascualina by Shutterstock Shutterstock

Argentinska pita od špinata i kuhanih jaja koja se tradicionalno priprema za Uskrs

Sastojci

Broj porcija
6
2 paketa lisnatog tijesta
250 gšpinata
2 češnjačešnjaka
240 gricotta sira
120 gmozzarelle
100 gparmezana
6jaja
½ žličicemuškatnog oraščića
sol, papar

Priprema

1Zagrijte pećnicu

Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.


2Razvaljate tijesto i obložite njime kalup za pečenje

Unutrašnjost kalupa za pitu lagano premažite maslacem.

Jedan komad tijesta razvaljajte na otprilike 3 mm debljine.

Pomoću kalupa iskrojite okruglo dno pite a ostatak tijesta upotrijebite za rubove.

Tijesto utisnite u kalup.


3Odmrznite špinat

Špinat odmrznite prema uputama na pakiranju i ocijedite višak tekućine.


4Luk i češnjak nasjeckajte i popržite

Luk i češnjak sitno nasjeckajte. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri i dodajte luk. Pržite par minuta dok ne omekša pa dodajte češnjak. Pržite još par minuta dok luk ne postane staklast.


5Dodajte špinat i začine

Luku dodajte špinat i muškatni oraščić i dobro promiješajte. Po želji dodajte i malo soli i papra.

Ostavite posudu sa strane da se ohladi.


6Pomiješajte sireve i izlijte u posudu za pečenje

Pomiješajte ricottu, mozzarellu, parmezan i 1 jaje u zdjeli. Dodajte ohlađenu smjesu od špinata i dobro promiješajte. Napunite posudu za pitu i ravnomjerno rasporedite.


7Žlicom napravite udubine za jaja i poklopite drugim dijelom tijesta

Stražnjom stranom žlice napravite 5 udubljenja u nadjevu zatim u svaku razbijte po jedno jaje.

Premažite vodom oko ruba donjeg sloja tijesta, a zatim pažljivo stavite gornji sloj tijesta preko pite. Pritisnite rubove i nožem napravite dva proreza u sredini tijesta kako bi para tijekom pečenja mogla izaći van.

Lagano premažite vrh mlijekom.


8Stavite peći u zagrijanu pećnicu

Pecite pitu oko 50 minuta dok ne porumeni. Ostavite da se malo ohladi prije rezanja.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.