Čimbur

Vrijeme pripremePriprema
2min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
10min
Ukupno vrijemeUkupno
12min
KompliciranostTežina
Cijena
Čimbur by Shutterstock Shutterstock

Čimbur je tradicionalno jelo s jajima porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Postoje brojne verzije, a jelo je jednostavno, zasitno i brzo se priprema.

Sastojci

Broj porcija
2
4jaja
100 gkajmaka
400 mlmlijeka
200 gsvježeg sira
1 prstohvatsoli

Priprema

1 Zavrijte mlijeko

U tavi na srednje jakoj vatri zavrijte mlijeko.


2 Dodajte kajmak i sir

Malo po malo dodajte svježi sir i kajmak, razmućujte kuhačom kako bi se smjesa sjedinila.


3 Dodajte jaja

Jaja razbijte u tavi i miješajte ih kuhačom kako bi se lagano razmutila. Nastavite mutiti smjesu dok se kuha. Začinite po želji. Kuhajte 5-7 minuta, nemojte pretjerati jer čimbur mora ostati mek i kremast.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.