Zagrijte pećnicu na 185 stupnjeva. Okrugli kalup za torte promjera oko 26 centimetara lagano nauljite i obložite papirom za pečenje.
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg.
Žumanjke i šećer miješajte električnim mikserom dok ne udvostruče volumen i nastane svijetla smjesa.
U to malo po malo dodajte ulje, mlijeko, brašno i prašak za pecivo.
Izmiksajte u glatku smjesu, pa ručno i laganim pokretima dodajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu sada podijelite u dva dijela i u jednu polovicu umiješajte kakao.
U sredinu kalupa stavljajte naizmjence po žlicu svijetle i tamne smjese. Tako ćete dobiti zebrasti uzorak u prerezu kolača.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 40 minuta. Provjerite čačkalicom je li kolač pečen.
Ostavite da se potpuno ohladi prije rezanja.