U veliku zdjelu prosijte brašno. Dodajte sol, šećer u prahu, prašak za pecivo, maslac i vrhnje. Zamijesite tijesto i ukoliko se mrvi dodajte 2 žlice vode. Tijesto treba biti kompaktno i glatko.
Oblikujte ga u kuglu koju prstima pritisnite u oblik diska i umotajte u plastičnu foliju. Ostavite tijesto u hladnjaku 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim na kojem ćete peći kiflice obložite papirom za pečenje.
Izvadite ohlađeno tijesto iz hladnjaka. Podijelite ga na 8 komada. Uzmite jedan komad, oblikujte ga u kuglu i tanko ga razvaljajte u oblik kruga.
Iz razvaljanog tijesta izrežite 8 trokuta. Na svaki stavite žličicu džema te ga savijte tako da dobijete kiflice. Ponovite s ostatkom tijesta.
Kiflice prebacite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite ih 15-20 minuta, odnosno dok ne porumene.
Dužina pečenja ovisi o pećnici, zato pripazite zadnjih par minuta kako ne bi izgorjele.
Pečene kiflice izvadite iz lima na rešetku i ostavite kratko da se ohlade. Još tople kiflice uvaljajte u šećer u prahu i vratite na rešetku da se potpuno ohlade.