Čudo od čokolade

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Čudo od čokolade

Čokoladni kolač od biskvita i kreme, odnosno ganachea koji ne zahtijeva puno vremena za pripremu. Napravite ga dan ranije i ostavite u hladnjaku preko noći da se ganache stegne.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

4jaja
100 gšećera
100 gtamne čokolade
200 gmaslaca
50 gglatkog brašna
1 vrećicapraška za pecivo

Ganache

500 mlslatkog vrhnja
200 gtamne čokolade

Priprema

Ispecite biskvit

1 Ispecite biskvit


Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke i šećer izmiksajte da nastane pjenasta smjesa.


U to dodajte maslac i čokoladu koje ste otopili na pari, zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo.


Na kraju ručno i laganim pokretima umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite u manjem limu za pečenje kojeg ste premazali uljem i posipali brašnom oko 20 minuta.


2 Pripremite ganache


Dok se biskvit peče, zagrijte slatko vrhnje, no nemojte da zakuha. Maknite s vatre i dodajte sitno nasjeckanu čokoladu.


Miješajte pjenjačom da se rastopi. Trebate dobiti tamnu, glatku i prilično tekuću smjesu, odnosno preljev.


3 Prelijte i pustite da se dobro ohladi


Odmah prelijte ganache preko upravo pečenog biskvita i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Prebacite kolač u hladnjak, najbolje preko noći.


Neka vas ne brine što je krema još uvijek prilično tekuća i kad se rashladi na sobnoj temperaturi, stegnut će se u hladnjaku.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.

Ključne riječi