Čudo od čokolade

Vrijeme pripremePriprema
10min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
20min
Ukupno vrijemeUkupno
30min
KompliciranostTežina
Cijena
Čudo od čokolade by Shutterstock Shutterstock
Čudo od čokolade by Shutterstock Shutterstock
Čudo od čokolade by Shutterstock Shutterstock

Čokoladni kolač od biskvita i kreme, odnosno ganachea koji ne zahtijeva puno vremena za pripremu. Napravite ga dan ranije i ostavite u hladnjaku preko noći da se ganache stegne.

Sastojci

Broj porcija
12

Biskvit

4jaja
100 gšećera
100 gtamne čokolade
200 gmaslaca
50 gglatkog brašna
1 vrećicapraška za pecivo

Ganache

500 mlslatkog vrhnja
200 gtamne čokolade

Priprema

Ispecite biskvit

1 Ispecite biskvit

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke i šećer izmiksajte da nastane pjenasta smjesa.


U to dodajte maslac i čokoladu koje ste otopili na pari, zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo.


Na kraju ručno i laganim pokretima umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pecite u manjem limu za pečenje kojeg ste premazali uljem i posipali brašnom oko 20 minuta.


2 Pripremite ganache

Dok se biskvit peče, zagrijte slatko vrhnje, no nemojte da zakuha. Maknite s vatre i dodajte sitno nasjeckanu čokoladu.


Miješajte pjenjačom da se rastopi. Trebate dobiti tamnu, glatku i prilično tekuću smjesu, odnosno preljev.


3 Prelijte i pustite da se dobro ohladi

Odmah prelijte ganache preko upravo pečenog biskvita i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Prebacite kolač u hladnjak, najbolje preko noći.


Neka vas ne brine što je krema još uvijek prilično tekuća i kad se rashladi na sobnoj temperaturi, stegnut će se u hladnjaku.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.