Jabuke u šlafroku

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Jabuke u šlafroku by shutterstock shutterstock

Prava jesenska poslastica, naročito ako imate domaće jabuke. Posipajte ih šećerom u prahu ili prelijte umakom od vanilije.

Sastojci

Broj porcija
6
4jabuke
svježe iscijeđeni sok limuna
200 gglatkog brašna
½ žličicepraška za pecivo
2jaja
250 mlmlijeka
50 gšećera
naribana limunova korica

Priprema

1 Očistite jabuke

Jabuke ogulite, a ako imate domaće i nešpricane, slobodno ostavite koru (ako vam ne smeta).


Narežite ih na ploške debljine oko pola centimetra i uklonite dio sa sjemenkama koji se nalazi u sredini.


Stavite u zdjelu, pa prelijte svježe iscijeđenim sokom pola limuna kako ne bi pocrnile.


2 Napravite tijesto

Cijela jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom električnim mikserom ili ručno pjenjačom.


Postepeno dodajte mlijeko, brašno, prašak za pecivo i malo naribane limunove korice. Smjesa koju dobijete izgledat će kao tijesto malo gušće od onoga za palačinke.


3 Pržite

U tavi zagrijte ulje, količinski otprilike kao kad radite pohani kruh. Ne treba ga biti previše jer ćete okretati jabuke. U zagrijano ulje na srednje jaku vatru stavljajte jabuke umočene u tijesto.


Pržite ih s obje strane po par minuta, a spremne su kad dobiju zlatnožutu boju. Stavite ih na kuhinjski papir kako bi se uklonio višak ulja.


Poslužite vruće posipano s malo šećera u prahu, a fine su i hladne.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.