Jabuke ogulite, a ako imate domaće i nešpricane, slobodno ostavite koru (ako vam ne smeta).
Narežite ih na ploške debljine oko pola centimetra i uklonite dio sa sjemenkama koji se nalazi u sredini.
Stavite u zdjelu, pa prelijte svježe iscijeđenim sokom pola limuna kako ne bi pocrnile.
Cijela jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom električnim mikserom ili ručno pjenjačom.
Postepeno dodajte mlijeko, brašno, prašak za pecivo i malo naribane limunove korice. Smjesa koju dobijete izgledat će kao tijesto malo gušće od onoga za palačinke.
U tavi zagrijte ulje, količinski otprilike kao kad radite pohani kruh. Ne treba ga biti previše jer ćete okretati jabuke. U zagrijano ulje na srednje jaku vatru stavljajte jabuke umočene u tijesto.
Pržite ih s obje strane po par minuta, a spremne su kad dobiju zlatnožutu boju. Stavite ih na kuhinjski papir kako bi se uklonio višak ulja.
Poslužite vruće posipano s malo šećera u prahu, a fine su i hladne.