Jabuke u šlafroku

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
20min
KompliciranostTežina
Cijena
Jabuke u šlafroku by shutterstock shutterstock

Prava jesenska poslastica, naročito ako imate domaće jabuke. Posipajte ih šećerom u prahu ili prelijte umakom od vanilije.

Sastojci

Broj porcija
6
4jabuke
svježe iscijeđeni sok limuna
200 gglatkog brašna
2jaja
250 mlmlijeka
50 gšećera
naribana limunova korica

Priprema

1 Očistite jabuke


Jabuke ogulite, a ako imate domaće i nešpricane, slobodno ostavite koru.


Narežite ih na ploške debljine oko pola centimetra i uklonite dio sa sjemenkama koji se nalazi u sredini.


Stavite u zdjelu, pa prelijte svježe iscijeđenim sokom pola limuna kako ne bi pocrnile.


2 Napravite tijesto


Cijela jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom, najbolje električnim mikserom, no možete i ručno pjenjačom.


Postepeno dodajte mlijeko, brašno i malo naribane limunove korice. Smjesa koju dobijete izgledat će kao tijesto malo gušće od onoga za palačinke.


3 Pržite


U tavi zagrijte ulje, količinski otprilike kao kad radite pohani kruh. Ne treba ga biti previše jer ćete okretati jabuke. U zagrijano ulje na srednje jaku vatru stavljajte jabuke umočene u tijesto.


Pržite ih s obje strane po par minuta, a spremne su kad dobiju zlatnožutu boju. Stavite ih na kuhinjski papir kako bi se uklonio višak ulja.


Poslužite još vruće.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.