Griz knedle za juhu

Vrijeme pripremePriprema
5min
Vrijeme kuhanjaKuhanje
15min
Ukupno vrijemeUkupno
35min
KompliciranostTežina
Cijena
Griz knedle za juhu by Shutterstock Shutterstock

Ne raspadaju se, a nisu ni tvrde. Ove griz knedle obogatit će vam nedjeljnu juhu, bila ona goveđa, pileća ili povrtna.

Sastojci

Broj porcija
4
1jaje
4 žlicegriza (pšenične krupice)
4 žlicesuncokretovog ili biljnog ulja
sol

Priprema

1 Napravite smjesu

Izmiješajte sve sastojke pjenjačom da nastane smjesa bez ikakvih grudica.


Ostavite na sobnoj temperaturi oko 15 minuta da smjesa nabubri.


2 Oblikujte knedle

Oblikujte žličnjake pomoću dvije žličice. Spuštajte knedlu po knedlu u juhu koja lagano kuha.


Knedle će narasti za vrijeme kuhanja, ali i dok stoje poklopljene u juhi.


3 Skuhajte u juhi

Kuhajte 15 minuta u polupoklopljenom loncu na laganijoj vatri, ugasite, poklopite i pustite da odstoji 15 minuta.


U tih 15 minuta će nabubriti do kraja, napuhnuti se i biti mekane izvana i iznutra. Dok se pare tih 15 minuta nemojte micati poklopac s lonca da se ne gubi para i toplina.


Nakon toga poslužite.

Index Recepti logo
Index Recepti
Stvarni recepti koje možete napraviti kod kuće. Testirani. Bez pjenica i posteljica, obećajemo.